Samen sta je sterker!

Individuele coaching & gezinsondersteuning 

 

 

 

 

 

Stap voor stap jullie vrijheid terug

 

Vrijheid bij mij hoog in het vaandel. Niks vervelender dan vastlopen in angst en dwanggedachten.. en nóg vervelender wanneer niet alleen jijzelf, maar het hele gezin hierdoor vastloopt. Wat niemand wilt, maar wat het resultaat is van angst die de vrije loop gaat. Het spreidt zich uit als een olievlek en voor je het weet zit iedereen in huis vast aan de ‘regels’ van de heersende Angst.

Zie daar maar weer is uit te komen.. Angst die zich uit in eetproblematiek kan enorm hardnekkig zijn en zorgen voor een grote disbalans, niet alleen individueel maar in het hele gezinssysteem. Om dit zo effectief mogelijk aan te pakken zal er in dit traject aandacht voor beide zijn: voor jou individueel en voor jullie als gezinsleden.

Hoe ziet dat eruit? Lees verder

 

 

Voor wie?

Voor jongeren die last hebben van angst/eetproblemen en voor gezinsleden die ondersteuning willen in het samen aangaan van deze angst. 

Wanneer?

Wanneer angst en eetproblemen steeds meer de regie in huis voeren waardoor niet alleen jij als jongere, maar ook de rest van het gezin hier last van ondervind. 

Waarom?

Voor blijvende resultaten ga je niet in je eentje, maar met elkaar het proces aan. Dit versterkt onderlinge verbindingen wat kans op terugval verkleind. 

Een gezamenlijke aanpak

Individuele coaching vervolgd door gezinsondersteuning

Wanneer er hulp is ingeschakeld, kan het als ouder(s) fijn zijn even op adem te komen. Voor jou als jongere kan het juist fijn zijn eerst even helemaal op jezelf te richten, die strijd in je hoofd is moeilijk genoeg.
Samen zullen we stap voor stap de angst aangaan om dit te doorbreken. Op het moment dat jij voelt dat het steeds beter alleen lukt, bouwen de individuele coaching langzaamaan af. In plaats van het traject te beëindigen, verleggen we de aandacht naar de rest van het gezin. 

Hoe gaat hoe gaat het verder in huis? Is iedereen op de hoogte van de nieuwe patronen die jij jezelf hebt aangeleerd? Wat heb jij van de ander nodig om deze positieve patronen door te blijven zetten? 

Voor een effectieve aanpak is het belangrijk om naast individuele angsten,
ook te kijken naar gewoontes en patronen binnen het gezin. Door elkaar positief te ondersteunen, versterken jullie elkaar wat de kans op terugval verkleind. Daarbij werkt het extra motiverend en verbindend wanneer je samen naar hetzelfde doel toewerkt.

~
“Van eenzame strijd, naar verbondenheid”

Familie gezin verbinding

Methoden & technieken


Exposuretherapie vormt de basis van de individuele coachingen. Dit is een belangrijk onderdeel van de Cognitieve Gedragstherapie en betekent letterlijk ‘blootstelling’ aan angst. Stap voor stap gaan we jouw angst aan. Niet alleen door te praten maar vooral doen.

Tijdens gezinsondersteuning zullen jullie als gezin bij elkaar komen en kijken welke rol angst heeft binnen het gezin. Door middel van gespreksvoering en systemische interventies (zoals systeemopstellingen, lees hier meer), zullen patronen, rollen en posities inzichtelijk worden. Vervolgens richten we ons op de vertaalslag van weten naar doen: nieuwe patronen integreren

Hoe het werkt

1. Aanmelding (gratis & vrijblijvend)

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek kijken we welke hulpvragen er zijn, zowel van jouzelf als van het gezin. Aan de hand hiervan zal ik kijken of en hoe ik jullie het beste kan ondersteunen. 

2. Kennismakingsfase

In deze fase zal ik jou en het gezin beter gaan leren kennen. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen we ieders klachten, krachten, wensen en verlangens uitgebreider bespreken. Aan de hand van deze informatie stel ik een systeemanamnese op en doorlopen we met elkaar de komende periode (de invulling ervan, de contactmomenten, het tijdspad etc.). 

3. Individuele coaching

Nu we in kaart hebben gebracht waar jij heen wilt, is het tijd om daad bij het woord te voegen, tijd voor actie! Stap voor stap zullen we de angst aangaan zodat we dichter bij jouw gewenste situatie komen.

Angst aangaan klinkt misschien eng, maar we bouwen dit rustig op en combineren het zoveel mogelijk met activiteiten waar jij motivatie voor hebt. Op die manier maken we de reis naar jou doel aangenamer, waardoor het beter vol te houden is en wat je motiveert ermee door te gaan. Beetje bij beetje krijg jij je vrijheid weer terug! 

4. Gezinsondersteuning

In deze fase verleggen we de focus van de individuele angsten naar de rol van angst binnen het gezin. 

Om patronen inzichtelijk te maken kan het zijn dat we gebruik maken van systemische opstellingen. Bewustwording is onmisbaar om tot verandering te kunnen komen. Oefening is vervolgens belangrijk om deze verandering in gang te zetten. 

Doel is dat we de spiraal van angst ombuigen naar een spiraal van vertrouwen. Samen creëren we een setting waarin jullie elkaar kunnen herinneren, motiveren en ondersteunen. Samenwerken met eenzelfde doel kan voor extra verbinding zorgen.  

5. Evaluatie & Afronding

In deze fase blikken we terug op de afgelopen periode. Jullie zijn met zijn allen een nieuwe weg ingeslagen. Welke stappen hebben jullie hiervoor gezet? Wat hielp wel en wat niet? Wat hebben jullie (van elkaar) geleerd, zowel individueel als gezamenlijk? Van welke patronen zijn jullie je bewust? Is het gelukt deze te doorbreken? Welke nieuwe patronen zijn er ingezet? Om ervoor te zorgen dat dit aangehouden wordt, zullen we deze nieuwe patronen in kaart brengen zodat hier later nog naar teruggegrepen kan worden.
Een reminder om door te gaan op jullie nieuwe pad!